lørdag 12. februar 2011

Reportasje fra Jarlsberg 10. februar

Sjakklubben har hatt besøk av journalist Pål Nordby fra Jarlsberg. Her er hans reportasje:

Kårer klubbmester

Hver onsdag er elleve ivrige medlemmer i Holmestrand sjakk-klubb konsentrerte om brikker og taktikk. En klubbmester skal kåres.

Holmestrand: Med gårsdagens runde unnagjort er tre av totalt elleve runder i klubbmesterskapet historie. Alle skal spille mot alle før en av de elleve kan kalle seg lokal sjakkmester.


Kommet godt i gang

- Dette er artig. Husk at vi ikke har vært i gang lenger enn siden i mars i fjor, minner klubbens leder Richard Madsen om.

Han kan så langt bokføre 12 medlemmer i klubben, men tror på økt interesse for spillet når flere får øynene opp for at det er en aktiv klubb i Holmestrand.

Sjakk-kveldene foregår på biblioteket, og selv om det er en pågående turnering for de nevnte elleve, så er det velkomment med flere spillere.

- Ofte kan det være en som mangler motspiller, og vi både spiller utenom selve turneringen og går gjennom spill for å lære mer om taktikk og smarte trekk, forteller Madsen.

Etterlyser damer

Blant annet er damene etterlyst i klubben.

- Ei har vist interesse for nybegynnerkurs, og det er noe vi skal forsøke å få til etter hvert både for de yngste og voksne, sier Madsen.

- Ta gjerne kontakt, så skal vi ta godt i mot alle uansett ønsker og sjakkferdigheter, sier han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar